Seriemoordenaar Michel Fourniret bekent moord op twee vrouwen
Archiefbeeld van 2008 Foto: REUTERS

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vorige week door de onderzoeksrechter in Parijs ondervraagd. Hij heeft bekend dat hij in 1988 en 1990 twee vrouwen vermoord heeft, zo meldt Le Parisien.

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret heeft bekend dat hij begin jaren 90 twee vrouwen om het leven heeft gebracht, de Britse Joanna Parrish en de Française Marie-Angèle Domece. Hij legde de bekentenissen in recente ondervragingen voor de onderzoeksrechter af, zei de advocaat van de familie Parrish vrijdag.

‘Hij heeft omstandige en herhaalde bekentenissen afgelegd. Hij erkende duidelijk en meermaals dat hij Joanna Parrish en Marie-Angèle Domece om het leven bracht’, zei Didier Seban, de advocaat van Joanna Parrish, nadat hij ‘s morgens door de magistraat ontvangen was.

Wie waren de twee vrouwen?

Op 17 mei 1990 werd het naakte lichaam van Joanna Parrish, toen assistente Engels aan het lyceum Jacques-Aymot in Auxerre, teruggevonden in Moneteau. De autopsie bracht aan het licht dat ze verkracht en geslagen was voor ze stierf. Fourniret heeft zijn betrokkenheid bij deze zaak steeds ontkend.

De mentaal gehandicapte Marie-Angèle Domece verdween op 8 juli 1988 in Midden-Frankrijk op de leeftijd van 19 jaar. Haar lichaam is nooit teruggevonden. De echtgenote van Fourniret, Monique Olivier, zei tot twee keer toe dat hij de jonge vrouw ontvoerd en om het leven gebracht had, maar trok haar verklaringen vervolgens in.

Zeven meisjes

Michel Fourniret werd na verschillende misdrijven in 2008 tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de moorden op zeven meisjes in België en Frankrijk. Toen hij indertijd in de rechtbank sprak over zijn misdrijven, gebruikte hij consequent het woord ‘jacht’, wat heel wat opschudding veroorzaakte. ‘Een stroper was ik, die niet wist of hij met een fazant, een wild konijn of niets zou thuiskomen’, klonk het.