School in Washington in lockdown, maar was vals alarm
Foto: rr

Het Highline College in Des Moines, in de Amerikaanse staat Washington, werd vrijdagochtend lokale tijd volledig ontruimd door de politie na berichten over geweerschoten en een ‘actieve schutter’ op de campus. Het bleek uiteindelijk vals alarm te zijn.

De school waarschuwde onder meer via Twitter en Facebook dat de evacuatie geen oefening is: 'Sluit ramen en deuren. Dit is geen oefening. Kom niet naar de campus als je onderweg bent.' De lokale politie heeft de campus en schoolgebouwen doorzocht, maar kon geen aanwijzingen vinden dat er een schietpartij had plaatsgevonden.

Na twee uur werd het domein opnieuw vrijgegeven. 'Bedankt voor het geduld en begrip. Zoals jullie zien, nemen we zulke meldingen erg serieus', klonk het bij de Renton Police Department op Twitter. Mogelijk werd de paniek veroorzaakt door vuurzoekers die werden afgestoken, aldus de politie. De lessen worden vrijdag niet meer hernomen.

Tijdens hun zoektocht troffen agenten heel wat bange studenten aan die zich hadden verstopt in kasten. Cedrianna Brownell vertelde aan de Seattle Times dat ze zich twee uur heeft verscholen, samen met 23 andere klasgenoten. 'Woensdag sprak ik nog de hoop uit nooit zoiets te moeten meemaken. Je weet pas hoe het voelt wanneer je zelf plots in zo'n situatie belandt', verwees ze naar de schietpartij op valentijnsdag.

Bij een schietpartij in een school in Parkland, Florida vielen toen nog zeventien doden en veertien gewonden nadat een ex-leerling er het vuur opende.