Vestingcross Hulst zoekt opvolger voor Mathieu van der Poel
Foto: BELGA

Zondag vindt in het Nederlandse Hulst, op en rond de Glacisweg, de tweede editie plaats van de ‘Vestingcross’. Dit is meteen de laatste veldrit in de reeks van de Brico-Crossen, waar evenwel geen klassement aan is gekoppeld

De omloop in Hulst is 2.700 meter lang met tal van natuurlijke en kunstmatige hindernissen. Het parcours wordt gekenmerkt door de stroken op en langs de historische vestingwallen, de doortocht over de oude stadspoort en aan de oude graanmolen. Tijdens de eerste editie waren er nog wat problemen met de doorstroming van het publiek maar daar hebben de organisatoren werk van gemaakt.

Zo werd het parcours ietwat aangepast bij de passage aan de ‘Dubbele Poort’. Meteen werd ervoor gekozen de start- en aankomstsite van de Tivoliweg naar de Glacisweg te verhuizen. Vorig jaar ging de zege er naar de Nederlander Mathieu van der Poel. De Nederlander haalde het toen van zijn landgenoot Lars van der Haar. Wout Van Aert werd derde.

Bij de deelnemers tekenen naast het broederpaar van der Poel ook nog Lars van der Haar, Thijs en Toon Aerts present net als Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt. Bij de dames topt wereldkampioene Sanne Cant er de affiche.