Startschot BinckBank Tour dit jaar in Heerenveen
Foto: BinckBanckTour.com

De BinckBank Tour gaat op 13 augustus 2018 van start in het Nederlandse Heerenveen. Net als vorig jaar ligt de aankomst zes dagen later in Geraardsbergen. Dat heeft de organisatie achter de enige WorldTour-wielerronde in de Lage Landen vrijdag bekendgemaakt.

In Bolsward vindt op zondag 12 augustus de ploegenpresentatie plaats. De Friese gemeente is ook de aankomstplaats van de openingsrit, die op maandag met een ‘Grand Départ’ in Heerenveen start en door het vlakke Friesland langs enkele van de beroemde Elfstedentocht-gemeentes loopt. Een dag later mogen de tijdrijders zich klaarmaken voor een korte, maar krachtige tijdrit van 13 kilometer in en om Venray met start en aankomst in het hart van de Nederlands Limburgse stad.

Op woensdag 15 augustus trekt het peloton naar België. Vanuit startplaats Aalter gaat de rit naar Antwerpen, waar de renners een stuk van het parcours van het Belgisch kampioenschap van 2017 wacht. Blankenberge-Ardooie, op donderdag, is een klassieker in de BinckBank Tour. Vorig jaar was wereldkampioen Peter Sagan er de winnaar. Op vrijdag doorkruist het peloton België vanuit Sint-Pieters-Leeuw in het Pajottenland tot in Lanaken.

Voor het slotweekend trekt de grootste wielerronde van de Lage Landen de heuvels in. Op zaterdag verbindt de rit tussen Riemst en Sittard-Geleen Belgisch met Nederlands Limburg. Onderweg liggen de bekende pittige hellingen en de aankomst is in het Tom Dumoulin Bike Park. ‘s Zondags start het peloton aan de Lacs de l’Eau d’Heure en gaat de finale over de legendarische Muur, Bosberg en Denderoordberg met finish op de Vesten.

“Het parcours staat ook nu weer helemaal in het teken van onze filosofie: een perfecte rittenwedstrijd aanbieden voor de echte ‘klassieke’ renner”, verduidelijkt Nick Van Den Bosch van organisator Golazo. “Vooral in het slotweekend kunnen de toppers van het klassieke voorjaar hun stempel op de wedstrijd drukken.”

Vorig jaar pakte de Nederlander Tom Dumoulin de eindzege.