Goed nieuws voor Van Aert: team krijgt toch uitnodiging voor Strade Bianche
Foto: Photo News

Wout van Aert mag dan toch meedoen aan de Strade Bianche. Organisator RCS liet weten dat zijn team Veranda’s Willems - Crelan een bijkomende wildcard overhandigd krijgt. Goed nieuws dus voor Van Aert.

De wereldkampioen veldrijden had al enige tijd aangegeven dat hij graag de Strade Bianche zou rijden. De reden ligt voor de hand. De Italiaanse ééndagskoers vindt deels plaats over onverharde wegen, het favoriete terrein van Van Aert. Zo won hij eerder al de Schaal Sels, een wedstrijd onder vergelijkbare omstandigheden. Maar aanvankelijk was er geen plaats voor het Belgische teams in het deelnemersveld van de Strade. Blijkbaar zijn de organisatoren dan toch van gedacht veranderd. Zij stuurden zonet een persbericht de wereld in met de nadrukkelijke boodschap dat Van Aert aan de start van de Strade Bianche zal verschijnen. Hij zal er de degens kruisen met onder meer Peter Sagan en Greg Van Avermaet.

De Italiaanse ééndagswedstrijd vindt plaats op zaterdag 3 maart, één week na de Omloop Het Nieuwsblad waar Van Aert zijn voorjaarscampagne start. De Kempenaar bevestigde aan onze redactie dat hij zijn plannen niet wijzigt en zeker aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad zal staan.