Ereburgemeester Michel Casteur (Open VLD) stapt nog niet uit de politiek en blijft achter Open VLD staan. Casteur zal op de tweede plek van hun lijst staan voor de verkiezingen. Dat maakte het lokaal partijbestuur donderdag bekend.

Casteur (Open VLD) was zes jaar burgemeester van Ninove en bijna 35 jaar in de politiek. Zo’n twee jaar geleden gaf hij de fakkel door aan huidig burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), maar hij bleef nog steeds actief als gemeenteraadslid. Hij heeft lang getwijfeld of hij nog aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen zou deelnemen. Er circuleerden vorig jaar zelfs geruchten dat hij een nieuwe partij zou opstarten, al heeft hij die altijd ontkend.

Ereburgemeester Casteur komt opnieuw op bij de verkiezingen
Ereburgemeester Michel Casteur (Open VLD). Foto: emd

Drijfveer

Nu lijkt de kogel door de kerk. “Ik heb nog steeds heel veel zin om de Ninovieter te dienen, mee oplossingen te zoeken voor de noden en vragen van de mensen in onze stad”, zegt Casteur. “De voldoening dat ik met mijn gezag mee oplossingen kan vinden, blijft mijn belangrijkste drijfveer. Vandaar dat ik mee mijn schouder wil zetten achter mijn partij en het toekomstproject die we willen realiseren in onze stad.”

Vernieuwing en verjonging

Ook burgemeester De Jonge is blij met het engagement van de oud-burgemeester: “Met zijn ervaring en zijn 2.682 stemmen uit 2012 biedt Michel een belangrijke surplus voor Open VLD Ninove. We willen hier de grootste partij zijn én blijven. Al gaan we naast ervaring ook voor vernieuwing en verjonging.”

De volledige lijst wordt binnenkort bekendgemaakt.