Erik Rennen gaat officieel voor burgemeesterssjerp
Erik Rennen Foto: rdb

Eerste schepen Erik Rennen (N-VA) zal in oktober de lijst trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee wordt een maandenlang vermoeden nu ook officieel bevestigd. Het belooft een spannende strijd te worden.

Wat iedereen al lang voorspelde, werd gisteren officieel bekendgemaakt door N-VA Zaventem. Erik Rennen, kopman en eerste schepen van de luchthavengemeente, ambieert in oktober de burgemeesterssjerp. “We hebben het een drietal weken geleden al aan de leden gecommuniceerd op onze nieuwjaarsreceptie, maar nu mag iedereen het weten”, zegt Rennen.

Het belooft alvast een spannende strijd te worden in Zaventem. Jarenlang werd het politieke speelveld gedomineerd door Open VLD, met voormalig burgemeester Francis Vermeiren en nadien zijn opvolgster Ingrid Holemans. Die laatste wordt de grootste concurrent van Rennen, aangezien kopstukken als Eric Van Rompuy (CD&V) zich terugtrokken.

Propere gemeente

“Maar de burgers moeten zich geen zorgen maken. We zitten samen in de huidige meerderheid en het is niet de bedoeling dat we elkaar ‘pijn’ gaan doen. We moeten samenwerken, net zoals we in 2013 hebben afgesproken in ons akkoord.”

De N-VA wil nu de grootste partij van Zaventem worden. “We hebben de ambitie om verder te groeien en dan moet je als lijsttrekker voor de sjerp durven te gaan. Om de broodnodige verandering te kunnen doorzetten, moeten we een stevig resultaat durven ambiëren. We willen van Zaventem nog veel meer een mooie, propere en modern bestuurde gemeente maken en we hebben daarvoor de geknipte mensen in huis.” Daarmee doelt hij op nieuwkomer Iris Elbers, die op de tweede plaats zal staan, gevolgd door huidig schepen van Openbare Werken, Luk Vander Elst. Lijstduwer wordt Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Lieve Maes.