De Nederlander Dylan Groenewegen (Team Lotto Jumbo) was de snelste van het peloton en pakte de ritzege in de Ronde van Algarve. Hij klopte Frans kampioen Arnaud Démare. Voor de Nederlandse spurtbom is het al de tweede zege van 2018. Met Timothy Dupont, Jurgen Roelandts, Jens Keukeleire en Yves Lampaert eindigden er vier Belgen in de top tien.

De eerste rit in Algarve ging van Albufeire naar Lagos en eindigde op een massasprint. Daarin toonde de Nederlander Dylan Groenewegen zich de snelste. Direct na het startsein in Albufeira vormde zich een kopgroep van vijf met daarin geen bekende namen. De vluchters werden ruim op tijd gegrepen. Op veertien kilometer van de aankomst ontsnapten José Goncalves (Team Katusha Alpécin) en de Belg Tom Devriendt (Wanty - Groupe Gobert) uit het peloton.

Met nog drie kilometer te gaan kwam alles weer samen en maakten de sprintersploegen zich klaar voor een massaspurt. De Franse kampioen Arnoud Démare beet in het stof en moest de Nederlander Dylan Groenewegen voor zich dulden. Ook de Belgen toonden zich en eindigden met vier in de top tien.

Uitslag:

1. Dylan Groenewegen

2. Arnaud Démare

3. Hugo Hofstetter

4. Timothy Dupont

5. Jurgen Roelandts

6. John Degenkolb

7. Jens Keukeleire

8. Matteo Pelucchi

9. Yves Lampaert

10. Luis Mendonca