Goffin stoot makkelijk door naar kwartfinale ATP-tornooi Rotterdam
Foto: Photo News

David Goffin (ATP-7) plaatste zich zonder moeite voor de kwartfinales van het ATP-tornooi van Rotterdam. In de tweede ronde nam Goffin de maat van de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 37). Na 55 minuten stond de 6-1, 6-3 eindscore op het bord in het voordeel van de 27-jarige Belg.

Onze landgenoot had weinig moeite met Feliciano Lopez. Goffin verloor nog nooit van de Spanjaard en won al snel de eerste set met 6-1. In de tweede set kwam Goffin 4-1 voor, uiteindelijk werd het 6-3 in het voordeel van de nummer zeven op de wereldranglijst. In de kwartfinale kijkt de Belg Thomas Berdych (ATP-17) in de ogen. Berdych schakelde de Serviër Victor Troicki (ATP 67) uit na exact een uur spelen: 6-1 en 6-2.

Goffin won in de eerste ronde al van de Fransman Nicolas Mahut. De Belg speelde vorig jaar de finale in Rotterdam en heeft dus veel punten te verdedigen. Hij verloor toen die finale van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Vanavond om 19u30 neemt Roger Federer (ATP-2) het op tegen Ruben Bemelmans (ATP116). Als Federer de halve finale bereikt in Rotterdam wordt hij op zijn 36ste de oudste nummer één aller tijden op de wereldranglijst.