De politie van de Amerikaanse staat Maryland onderzoekt woensdag een schietpartij vroeg in de ochtend (plaatselijke tijd) aan het hoofdkwartier van inlichtingendienst NSA in Fort Meade. Het Witte Huis deelt mee dat president Donald Trump al op de hoogte werd gebracht.

Een woordvoerder van de NSA verklaarde dat de situatie onder controle is. Volgens ABC 7 News werden drie mensen neergeschoten, en werd een verdachte gearresteerd.

Volgens de NSA is de nabijgelegen snelweg afgesloten in beide richtingen, omwille van het lopende politieonderzoek. Televisiezender CBS News berichtte over een zwarte SUV die dichtbij de ingang van de NSA kogelgaten had in de vooruit.

‘De president is op de hoogte van de schietpartij in Fort Meade en onze gedachten en gebeden zijn bij iedereen die betrokken is’, zei het Witte Huis in een verklaring.

Fort Meade ligt ongeveer 48 kilometer ten noordoosten van Washington D.C.. In 2015 probeerden twee mannen al eens om met een SUV de toegangspoort te rammen. Zij werden beschoten door bewakingsagenten, een van hen overleefde het niet.