Seppe Nobels kookt op de dansvloer
Seppe Nobels. Foto: Jan Van der Perre

Met Rootz wil Seppe Nobels, chef-kok van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13, gastronomie en muziek samenbrengen in clubs. Het nieuwe concept wordt op 16 februari gelanceerd in Ampère.

Met Rootz wil de bekende Antwerpse chef-kok Seppe Nobels beloftevolle koks ‘back to back’ zetten met bekende dj’s. De Antwerpse chef haalde de mosterd in de Verenigde Staten, waar clubbers volgens hem meer en meer op zoek zijn naar gezonde alternatieven voor drank of drugs om hun energieniveau op te peppen.

Nobels benadrukt tegenover Weekend Knack dat de gasten geen snelle snacks moeten verwachten. ‘Wij laten zien dat het ook anders kan. Onlangs logeerde Steve Angello van Swedish House Mafia bij ons. Steve leeft volledig vegetarisch en zonder alcohol. Het maakt het leven op topniveau een stuk makkelijker. We gaan dus zeker veel groenten en non-alcoholische cocktails serveren.’

De eerste Rootz-avond wordt georganiseerd samen met het Antwerpse housefestival Dystopia. Dat nodigt voor de ‘Venetian Valentine’-avond de bekende house-dj Claptone uit in de Antwerpse club Ampère. Nobels zal daar zelf achter de kookpotten staan. In de toekomst wil Rootz ook andere clubs in binnen- en buitenland aandoen. ‘Het is hoog tijd dat ze van Amerika tot Azië weten dat wij naast frieten en chocolade ook het land van de bioboeren, oerdegelijke Vlaamse groenten en Elixir D’Anvers zijn’, aldus Nobels.