Nathan Haas klopt Van Avermaet in tweede rit Ronde van Oman en pakt leiderstrui
Foto: Photo News

De Australiër Nathan Haas heeft de tweede rit in de Ronde van Oman gewonnen voor onze landgenoot Greg Van Avermaet. De tweede etappe was een verraderlijke rit met onderweg vier klimmetjes. Greg Van Avermaet had deze rit met rood aangestipt. Maar het was Haas van team Katusha die voor onze landgenoot de sprint van een select groepje won. Haas neemt de leiderstrui over van Bryan Coquard.

Net zoals in de eerste etappe kregen we vier vluchters. Loic Chetout (Cofidis), Markel Irizar (Trek - Segafredo), Fabricio Ferrari (Caja Rural - Seguros RGA) en Danny Pate (Rally Cycling). Chetout kwam als eerste boven op de eerste drie klimmetjes en won ook de tussensprints.

BMC joeg op de voorlaatste klim het tempo van het peloton de hoogte in. De voorsprong van de leiders daalde snel tot onder de minuut. Op acht kilometer van de streep liet Irizar zijn medevluchters achter en probeerde hij het tevergeefs alleen. Met nog vijf kilometer te gaan, werd Irizar opgeslokt door een peloton van ongeveer vijftig renners.

Niki Terpstra viel vervolgens aan op vier kilometer van de streep. Loetsenko en Van Avermaet reageerden met in hun zog een tiental renners. Uiteindelijk won Nathan Haas de sprint van het select groepje. Dries Devenyns bewees zijn goede vorm en eindigt vierde. Hij werd eerder dit seizoen al vijfde in het eindeklassement van de Tour Down Under. Op tien kilometer van de streep viel Søren Kragh Andersen, een van de topfavorieten voor de ritwinst.

In de derde rit krijgt Van Avermaet een nieuwe kans op ritwinst met in de slotkilometer een hellende strook van vierhonderd meter aan vijf procent gemiddeld.

Nathan Haas klopt Van Avermaet in tweede rit Ronde van Oman en pakt leiderstrui
Foto: Photo News

Uitslag:

1. Nathan Haas

2. Greg Van Avermaet

3. Alexey Lutsenko

4. Dries Devenyns

5. Merhawi Kudus

6. Niki Terpstra

7. Gorka Izagirre

8. Jesus Herrada

9. Fabio Felline

10. Miguel Angel Lopez