ATP zal racistische aantijgingen aan het adres van Donald Young onderzoeken
Foto: AP

De vereniging van mannelijke tennisprofs ATP heeft bevestigd dat er een onderzoek wordt geopoend naar racistische aantijgingen aan het adres van de Amerikaan Donald Young (ATP 65). Hij zou in de wedstrijd van de eerste ronde van het ATP-toernooi in New York uitgescholden zijn door zijn landgenoot Ryan Harrison (ATP 44).

Tijdens de eerste set kregen beide spelers woorden en moesten uit elkaar gehaald worden door de scheidsrechter.

“De ATP neemt eventuele racistische aantijgingen heel erg ernstig”, reageert de vereniging in een persbericht. “We zullen de videobeelden grondig onderzoeken en geen commentaar geven op het incident vooraleer we tot een conclusie zijn gekomen.”

Op Twitter gingen beide kemphanen na de wedstrijd gewoon voort. “Ik ben gechoqueerd en teleurgesteld in jou, Ryan Harrison, dat je midden in ons duel me vertelde hoe je over me dacht als zwarte tennisspeler. Ik dacht dat dit een ‘gentleman’s sport’ was”, liet de 28-jarige Young optekenen.

Harrison ontkende elke racistische uitspraak. “De beschuldigingen door Donald Young aan mijn adres zijn volledig uit de lucht gegrepen. Ik ben erg teleurgesteld dat een speler zo reageert nadat hij een wedstrijd heeft verloren. De audio- en videobeelden zullen me voor honderd procent vrijpleiten.”

De 25-jarige Harrison won de partij in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/4).