Durf! pakt uit met drie nieuwe gezichten
Businessmanager Tom Tachelet wil voor Durf! de gemeenteraad in gaan. Foto: JAA

Dorpspartij Durf! stelt met Dirk Maes, Katelijne van den Bosch en Tom Tachelet drie nieuwe namen voor met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in Wijnegem.

Vorig jaar werd al bekend dat Nadine Wouters, huidig OCMW-voorzitter, de Durf!-lijst zal trekken. Haar collega-schepen Tom Dijckmans stopt met de politiek. “Maar we hebben sterke opvolgers”, zegt Durf!-voorzitter Hugo Schyvens.

Dirk Maes (54) is geboren en getogen in Wijnegem en wou zich al langer politiek engageren. Enigszins ontgoocheld in hoe de traditionele partijen Wijnegem jarenlang bestuurden, vond hij in Durf! wel de plek om zijn politiek engagement een invulling te geven.

Katelijne van den Bosch (40) woont sinds 2015 in Wijnegem en maakte via Steven Peremans, buurman en gemeenteraadslid, kennis met Durf!. Omwille van de afwezigheid van een nationale partij-ideologie voelde ze zich er onmiddellijk thuis.

Businessmanager Tom Tachelet (33) groeide op in Wijnegem en na een korte tijd in Deurne te hebben gewoond, zocht hij in 2016 weer zijn geboortedorp op. Ook Tom kreeg het maatschappelijk engagement met de paplepel ingegoten. Via zijn weblog Werkenvoorwijnegem.blogspot.be deelt hij al enkele maanden de ideeën die hem worden aangereikt via zijn dorpsgenoten.