Maakt de haarclip een comeback? Alexander Wang denkt van wel
Foto: Isopix
In de jaren negentig waren de plastic klauwvormige haarspelden razend populair, maar daarna stierven ze een stille dood. Alexander Wang brengt die haartrend van toen nu terug tot leven tijdens zijn show op de modeweek van New York.

De jaren negentig waren niet alleen het decennium van de kleurrijke scrunchies (kleurrijke haarelastiekjes met daarrond een stuk stof), maar ook dat van de klauwvormige haarclip. Die vond je toen in alle kleuren en zowel in het groot als het klein. Ze verdwenen echter in de jaren erna grotendeels uit het straatbeeld.

Maar nu werden ze dus opnieuw opgevist door Alexander Wang, in een zilveren versie met zijn naam ingegraveerd. Haarstilist Guido Palau was samen met Wang verantwoordelijk voor de look. 'Ik hou ervan als iets dat al lang bestaat en een grappige connotatie heeft een comeback kan maken. Ik vind het heerlijk dat iets via mode opnieuw geïntroduceerd kan worden en dat we er dan op een volledig andere manier naar gaan kijken. Het is een trend die al een tijdje opduikt', wist hij daarover te vertellen.