CD&V zet burgemeester Kruishoutem op eerste plek bij allereerste verkiezingen voor fusiegemeente
Joop Verzele, burgemeester van Kruishoutem, en Kathleen Hutsebaut, burgemeester van Zingem, zullen voor CD&V zij aan zij campagne voeren. Foto: pdv

CD&V stapt in de nieuwe fusiegemeente Kruisem met de Kruishoutemse burgemeester Joop Verzele als kopman naar de kiezer. Kathleen Hutsebaut, burgemeester van Zingem, neemt de tweede plaats op de lijst in. “Maar we staan zij aan zij”, klinkt het.

De inwoners van de negen dorpen van Zingem en Kruishoutem trekken in oktober voor het eerst naar de stembus om een nieuw bestuur te kiezen voor de nieuwe fusiegemeente Kruisem. Het CD&V-bestuur heeft intussen de belangrijkste plaatsen op de lijst ingevuld. Joop Verzele, burgemeester van Kruishoutem, trekt de lijst en de Kruishoutemse schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne is lijstduwer. Maar CD&V ziet zowel het kopmanschap als het lijstduwerschap als duobanen.

Samen campagne voeren

Kathleen Hutsebaut, burgemeester van Zingem, staat op de tweede plaats op de CD&V-lijst. “Maar het is wel de bedoeling om als een lijsttrekkersduo samen campagne te voeren”, benadrukken Joop Verzele en Kathleen Hutsebaut. “Samen met onze bestuursploeg hebben we de keuze gemaakt om onze gemeenten te fusioneren. Dat betekent ook dat we eigen posities en zekerheden durven opgeven. We willen samen, zij aan zij, lijsttrekker zijn van een schitterende ploeg. Met die ploeg willen we van de fusie een succes maken. Een betere en efficiëntere dienstverlening voor onze inwoners is het doel.”

Lijstduwer

De voorlaatste plaats op de CD&V-lijst wordt ingenomen door de Zingemse CD&V-voorzitter en gemeenteraadslid Marc De Kimpe. Op de laatste plaats komt de Kruishoutemse schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne, die ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer was. Robrecht Bothuyne en Marc De Kimpe: “Onze lijst zal bestaan uit een mix van ervaring en vernieuwing, met een evenwaardige vertegenwoordiging vanuit de twee gemeenten. Van onderuit gaan we met deze sterke ploeg er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten op 14 oktober. We hopen dan ook op de steun van de Kruisemnaren om verder te kunnen werken aan een mooie nieuwe gemeente”.

In de komende weken wordt de CD&V-lijst verder uitgewerkt.