Ikea in zee met stiliste van Madonna en Beyoncé
Foto: Ikea

De Zweedse meubelketen Ikea gaat een samenwerking aan met Bea Akerlund. De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de vrouw maakte reeds faam als de stiliste van supersterren onder wie Madonna en Beyoncé. Nu werpt ze het over een andere boeg met een eerste interieurcollectie.

Bea Åkerlund is geboren in Stockholm en dus heel vertrouwd met Ikea. De vrouw, met rode lippen als haar handelsmerk, volgde haar American dream en schopte het tot Hollywoodstiliste. In het verleden mocht ze al zangeressen Madonna en Queen B kleden. Nu keert ze met al haar ervaring even terug naar haar roots voor de Zweedse meubelketen.

Het resultaat is Omedelbar (Zweeds voor onmiddellijk, red.): een speelse, vrouwelijke collectie met een dosis rock-’n-roll. Åkerlund heeft naar eigen zeggen alles ontworpen wat ze zelf miste in haar interieur. De lijn bestaat uit 35 items. Rode lippen - haar signatuur - komen overal terug. Van een kusmondje op kussens tot een dekbedovertrek.

Verder mixte ze goth en punk met Hollywoodglamour, wat leidt tot extravagante eyecatchers voor in huis. Denk aan een industrieel goudkleurig kledingrek, bijpassende kleerhangers, stijlvolle schoendozen en zwart-wit gestreepte opbergdozen. Of wat denk je van een gouden zakhorloge en vazen in de vorm van een laars, hoge hoed of kroon? De collectie is vanaf maart te koop.

Ikea in zee met stiliste van Madonna en Beyoncé
Ikea in zee met stiliste van Madonna en Beyoncé
Ikea in zee met stiliste van Madonna en Beyoncé