België uitgeschakeld in Fed Cup na verlies in dubbelspel
Foto: BELGA

De Belgische tennisdames zijn uitgeschakeld in de Fed Cup. Elise Mertens en Kirsten Flipkens moesten het beslissende dubbelpartij winnen tegen Frankrijk om door te stoten naar de halve finale, maar in drie sets toonde het Franse duo Mladenovic-Hesse zich sterker. De Belgen knokten zich na de eerste verloren set terug in de match. Maar in de allesbepalende derde set domineerden de Françaises en pakten ze de onoverbrugbare 3-2 voorsprong.

Elise Mertens en Kirsten Flipkens zijn er zondagavond niet in geslaagd België de zege te bezorgen tegen Frankrijk in de eerste ronde van de Wereldgroep in de Fed Cup. Het Belgische duo verloor in Mouilleron-le-Captif het beslissende dubbelduel in drie sets van de Franse tandem Kristina Mladenovic/Amandine Hesse. Na een dikke twee uur tennis stond er 6-4, 2-6 en 6-2 op het scorebord.

Eerder op de dag verloor Elise Mertens (WTA 20) in twee sets (6-4 en 6-4) van Kristina Mladenovic (WTA 13) en won Alison Van Uytvanck (WTA 79), eveneens in twee sets (6-1 en 6-3), van Pauline Parmentier (WTA 91).

Na de twee enkelspelen van zaterdag stond het 1-1 in de tussenstand. Mertens rekende eenvoudig af met Parmentier (6-2 en 6-1), terwijl Flipkens geen vuist kon maken tegen Mladenovic (6-2 en 6-4).

Frankrijk neemt het als winnaar op 21 en 22 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Belgische vrouwen traden voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan op het hoogste niveau. Voor het team van kapitein Dominique Monami wacht in april barrages voor het behoud in de Wereldgroep.

Kapitein Monami: “Mladenovic was onklopbaar dit weekend”

De Belgische vrouwen leden zondag een 3-2 nederlaag tegen Frankrijk in de eerste ronde van de Fed Cup. Kapitein Dominique Monami kon niet anders als zich neerleggen bij de Franse suprematie.

“Tactisch stak alles goed in elkaar bij ons”, legde Monami na afloop uit. “Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel hebben we ons ding gedaan. Spijtig genoeg kwamen we een erg sterk Frankrijk tegen. Mladenovic was niet te kloppen dit weekend. Het is lang geleden dat ik haar nog op zo’n hoog niveau zag spelen. Ze speelde heel constant, zowel in haar enkelmatchen als in het dubbelspel, en maakte heel weinig fouten. In haar wedstrijd tegen Elise bleef ze kalm, zelfs wanneer Elise op voorsprong stond in de tweede set.”