Eli Iserbyt wint bij de beloften in Hoogstraten ondanks “rare” herstart, Sieben Wouters blijft leider in Superprestige
Foto: BELGA

De 20-jarige Eli Iserbyt heeft zondag in Hoogstraten de zevende en voorlaatste manche van de Superprestige bij de beloften gewonnen. De wereldkampioen wou zijn regenboogtrui showen en verkoos daarom om de wedstrijd af te werken bij de beloften in plaats van bij de elite. Thijs Aerts werd in de schaduw van de veilinghallen tweede voor de Nederlander Jens Dekker.

Voor Iserbyt werd het zijn tweede zege in evenveel dagen. Hij won zaterdag ook al de Krawatencross in Lille. In de stand van de Superprestige blijft de Nederlander Sieben Wouters leider met 78 punten. Adam Toupalik is tweede (72) en de Nederlander Jens Dekker (69) derde. Toon Vandebosch volgt met 62 punten op de vierde plaats.

De beloften konden, na een eerste valse start, uiteindelijk dan toch aan hun wedstrijd beginnen. Het was Belgisch kampioen Thijs Aerts die meteen de leiding nam. Tot Eli Iserbyt vrij snel het commando overnam. De ploegmakkers Jens Dekker en Adam Toupalik sloegen de handen in elkaar en trokken op jacht naar de wereldkampioen maar zouden hem nooit vervoegen. Tot Thijs Aerts zijn tweede adem vond en op en over de twee ploegmaten ging. Iserbyt kwam niet meer in de problemen en haalde het afgescheiden met bijna een halve minuut voorsprong op Thijs Aerts.

“Die herstart vond ik wat raar. Bij de eerste start blies er iemand op een fluitje en iedereen vertrok ook al stonden de startlichten nog op rood. Maar waarom moest dat zo lang duren voordat de commissarissen een beslissing namen om te herstarten? Dat snap ik niet. Voor de rest geen probleem. Ik win hier opnieuw”, lachte Eli Iserbyt.

Nederlandse zege bij junioren

Bij de juniores ging de zege naar de Nederlander Ryan Kamp. Vijf renners, Niels Vandeputte, Xander Geysels, de Nederlanders Pim Ronhaar met Ryan Camp en de Tsjech Tomas Kopecky, kleurden de wedstrijd. Ronhaar versnelde en samen met Vandeputte en Kamp trokken zij als leiders de slotronde in. Uiteindelijk was Ryan Kamp de sterkte.

Hij won eerder ook al de crossen in het Nederlandse Gieten en Ruddervoorde en is de nieuwe leider in het klassement van de Superprestige met 96 punten. De Tsjech Tomas Kopecky volgt met twee punten minder achter zijn naam op de tweede plaats. Nederlander Pim Ronhaar totaliseerde 76 punten en staat derde. Beste Belg is Jarno Bellens met een vierde plaats. Hij verzamelde 65 punten.

Veertiende seizoenzege voor nieuweling Coremans

Bij de nieuwelingen was Dante Coremans de sterkste. Het werd zijn veertiende seizoenzege. Coremans had een taaie klant aan zijn teamgenoot Salvador Alvarado. Uiteindelijk kon eerstgenoemde de Nederlander toch achter zich laten. Lennert Belmans eigende zich de derde plaats toe. Bij de nieuwelingen is er geen klassement voor de Superprestige.

Eli Iserbyt wint bij de beloften in Hoogstraten ondanks “rare” herstart, Sieben Wouters blijft leider in Superprestige
Foto: BELGA