Patrick Janssens ontslagen bij KRC Genk
Patrick Janssens (links) maakt plaats voor Erik Gerits Foto: rr

Patrick Janssens is niet langer de algemeen directeur van KRC Genk. De samenwerking werd vanavond stopgezet. Erik Gerits volgt Janssens op.

Gerits was al directeur organisatie bij KRC Genk, maar legde zich de voorbije jaren vooral toe op zijn politieke carrière als Limburgs gedeputeerde voor CD&V. Die geeft hij nu op om grote baas te worden bij KRC Genk, waar hij 24 jaar geleden zijn loopbaan begon.

'Grote dankbaarheid'

De 61-jarige Janssens, voormalig SP.A-voorzitter en van 2003 tot 2012 burgemeester van Antwerpen, stapte in 2014 uit de politiek om ceo bij Genk te worden. De Antwerpenaar kon de voorbije 3,5 jaar echter geen plaatsje in het hart van de Limburgse fans veroveren.
'Na onderhoud met voorzitter Peter Croonen kreeg ik het bericht dat KRC Genk een einde stelt aan mijn mandaat als CEO. Gegeven de speculatie hieromtrent in de pers kwam dit niet als een verrassing', reageert Janssens in een persmededeling op zijn ontslag.

'Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de 3,5 jaar dat ik de kans heb gekregen mee Genk te leiden. Het was zeker niet vanzelfsprekend iemand met mijn achtergrond aan te stellen en mijn waardering dat de club dit aangedurfd heeft blijft tot op vandaag groot. Ik heb de voorbije jaren een heel bijzondere club en heel veel fijne mensen leren kennen in binnen- en buitenland. Ik heb in die periode veel geleerd over hoe het er achter de schermen van het voetbal aan toe gaat en mijn geloof in het unieke project van Genk is daardoor alleen maar toegenomen. Ik wens Genk veel succes, in het bijzonder op 17 maart in het Koning Boudewijnstadion.'