Bestuurslid N-VA buitengezet na bedreigen ex-journalist
Foto: Twitter

Jimmy Moons, bestuurslid voor N-VA in Beringen, werd ontslagen uit de partij omdat hij de vriendin en dochters van ex-journalist Johan Depoortere op sociale media bedreigde. Hij deed dat nadat Depoortere het beleid van Theo Francken had bekritiseerd.

‘Jimmy Moons is na die bedreigingen stante pede ontslagen uit ons afdelingsbestuur’, bevestigt Gosha Rosinska, voorzitster van N-VA Beringen aan onze redactie.

Moons schreef op sociale media over Depoortere dat ‘zijn vriendin en zijn dochters maar eens goed moeten verkracht worden door “dat volk” dat “niet deugt”’. Moons viseert Depoortere nadat de ex-VRT-journalist in 'Humo' verteld had dat hij vluchtelingen uit het Maximiliaanpark bij hem thuis opvangt als 'middenvinger' naar Theo Francken.

 

 

‘Wij betreuren zijn uitspraak, maar pleiten anderzijds ook voor een beetje terughoudendheid. De Jimmy die ik ken, is meer dan één domme verklaring. Maar hij betaalt er wel een prijs voor: hij maakt geen deel meer uit van ons bestuur. Voor ons is de zaak bij deze gesloten’, besluit Rosinska.

'Exit zeer terecht'

'In het verleden zijn door sommigen binnen N-VA al ongepaste commentaren op sociale media geplaatst, en de partij heeft daarbij altijd al haar verantwoordelijkheid genomen. Als er zulke tweets of commentaren verschijnen, wordt de standaardprocedure gestart. Wij nemen dat niet, en wij zetten die mensen uit de partij', zegt kamerlid Werner Janssen (N-VA).

'Ik denk dat andere partijen daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Blijkbaar zijn mensen alleen verontwaardigd als het bij N-VA gebeurt. Die reactie is terecht, laat dat duidelijk zijn,  maar ik raad de pers aan om ook aan de andere zijde goed te kijken wat er allemaal gebeurt op internet, en om andere mensen met hetzelfde mes te fileren als bij N-VA.'.