Culinaire jongeren kunnen opnieuw reserveren bij Jong Keukengeweld
Maarten Bouckaert van restaurant Castor Foto: loh

Vanaf maandag kunnen jongeren tussen achttien en dertig jaar weer reserveren bij de topchefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld. In maart kunnen ze dan voor 59 euro genieten van een driegangenmenu in de beste restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20.

Bij andere restaurants betalen de jongeren 49 euro voor een driegangenmenu inclusief bier, water en wijnen. Het bedrag moet meteen betaald worden bij de reservatie.

De actie maakt deel uit van de imagocampagne Jong Keukengeweld, opgezet door Toerisme Vlaanderen. In totaal nemen 53 topchefs deel. Het aanbod is het grootst in West-Vlaanderen, waar vijftien chefs het de jongeren naar hun zin maken. Onder hen sterrenchefs Maarten Bouckaert van restaurant Castor en Frederik Deceuninck van Sel Gris bij. In Brussel is de keuze dan weer het snelst gemaakt, aangezien daar alleen restaurant Brinz’l met chef Laure Genonceaux deelneemt.

Nieuw publiek

Jong Keukengeweld vindt twee keer per jaar plaats, in maart en in oktober. De laatste editie van oktober lokte 19.450 jongeren. Maandag is het vanaf acht uur ‘s morgens mogelijk om te reserveren. ‘Die eerste dag zijn er dikwijls vele duizenden mensen die tegelijk willen reserveren, maar ze krijgen uiteindelijk allemaal een tafeltje’, zegt Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen.

Volgens Gits is het voor de deelnemende chefs vooral een manier om een nieuw publiek aan te trekken. ‘We zien vaak dat die mensen later bijvoorbeeld met hun ouders terugkomen. Het is een goede kennismaking voor iedereen, het is een win-winsituatie.’

Dit is al de negende editie van Jong Keukengeweld, in september wordt de nieuwe lichting topchefs voorgesteld voor de jubileumeditie. De peter van de campagne is driesterrenchef Gert De Mangeleer.