Bitcoin herstelt, ondanks waarschuwing Goldman Sachs
Foto: AFP

De koers van veel cryptomunten zal zakken naar nul, waarschuwde Goldman Sachs gisteren. Net op dat moment herstelt de bitcoin en klimt boven de 8.000 dollar.

Net als de koersen op de meeste beurzen, herstelden ook de bitcoin en andere cryptovaluta woensdag van de scherpe dalingen van het begin van de week. De koers van de bitcoin steeg weer richting 8.000 dollar en was bijna een kwart meer waard dan een dag voordien. Dinsdag was de munt nog onder de grens van 6.000 dollar gezakt.

Ethereum en Ripple, twee andere virtuele munten, spurtten respectievelijk zelfs zo’n 20 en 30 procent hoger

Waarde naar nul?

Goldman Sachs waarschuwde gisteren nochtans dat de daling van de afgelopen periode nog veel erger kan worden. Steve Strongin, hoofdonderzoek bij de Wall Street-bank, maakte de vergelijking met de internetzeepbel van eind de jaren negentig. ‘Wordt ook maar een van de huidige cryptomunten een Amazon of Google? Of zullen ze net zo eindigen als die zoekmachines die nu niet meer gebruikt worden?’

De bankier wees erop dat de huidige munten kampen met lange transactietijden, veiligheidsproblemen en hoge onderhoudskosten. De meeste cryptovaluta zullen daarom niet overleven. Investeerders moeten er rekening mee houden dat hun waarde naar nul gaat, aldus Strongin.