Bart De Pauw neemt ontslag als zaakvoerder productiehuis
Foto: BELGA

Tv-maker Bart De Pauw is niet langer zaakvoerder van Koeken Troef!, zijn eigen productiehuis. Dat staat in het Staatsblad.

Bart De Pauw kwam vorig jaar in opspraak na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. De VRT besloot vervolgens om de samenwerking met het tv-gezicht stop te zetten. De populaire tv-quiz Twee tot de zesde macht werd onmiddellijk van het scherm gehaald.

Half januari werd bekendgemaakt dat de zondagavondquiz (vaak het best bekeken programma van het weekend) terug zou keren op het scherm, met tv-kok Jeroen Meus als presentator. De VRT had toen al laten weten dat ze bereid waren om de samenwerking met productiehuis Koeken Troef verder te zetten. 'We staan open voor dialoog [...] om tot een constructieve oplossing te komen voor producties’, zei communicatiemanager Bob Vermeir.

Vandaag raakt bekend dat Bart De Pauw medio januari ontslag genomen heeft als zaakvoerder van Koeken Troef!, dat hij samen met zijn vrouw leidde. Dat is volgens het Staatsblad beslist op de algemene vergadering van 19 januari. Zijn vrouw is nu de enige zaakvoerder.

‘Bart De Pauw heeft zelf de beslissing genomen om zich terug te trekken als zaakvoerder’, bevestigt Hilde Timmermans van Koeken Troef! aan Focus Knack.

Wat met Bart De Pauw?

De Pauw zelf zal voorlopig niet op het scherm te zien zijn, zegt het VRT-management. De VRT schrapte een aflevering van het nog uit te zenden Eén-programma Het collectief geheugen, met Bart De Pauw als panellid. De panelshow, gepresenteerd door Kamal Kharmach, gaat op 27 januari op Eén van start. De aflevering met De Pauw werd vorig jaar in oktober opgenomen, enkele weken voor de samenwerking officieel stopgezet werd.

Ook De Pauws laatste fictiereeks It’s showtime ligt voor onbepaalde duur op het schap. Ondertussen loopt er een gerechtelijk onderzoek tegen De Pauw.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig