De oostkust van Taiwan is dinsdagavond getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. In de stad Hualien is een hotel ingestort. Er vielen minstens vier doden en meer dan 240 gewonden.

De beving deed zich kort voor middernacht plaatselijke tijd voor, zo meldt de Amerikaanse seismologische dienst USGS. Het epicentrum lag 20 kilometer ten noordoosten van Hualien, op een diepte van minder dan 1 kilometer.

In de kuststad Hualien raakten als gevolg van de aardbeving enkele gebouwen beschadigd. Een hotel stortte gedeeltelijk in, zo bevestigen regeringsbronnen eerdere berichten. Zowat 116 gasten konden tijdig worden geëvacueerd. Ook kwamen minstens 702 huishoudens zonder stroom te zitten.

Er zouden minstens vier doden en 243 gewonden gevallen zijn. Sommigen onder hen zijn er erg aan toe. Dat melden de autoriteiten in een mededeling aan de pers. 85 mensen zijn nog vermist.

De voorbije dagen beefde de aarde al verschillende keren in de regio. Taiwan, een eiland gelegen op het raakpunt van twee tektonische platen, is structureel goed uitgerust om het effect van bevingen op te vangen.