Bende-team fors uitgebreid om honderden nieuwe tips te onderzoeken
Foto: Photo News

Het team dat onderzoek doet naar de Bende van Nijvel wordt uitgebreid tot dertig speurders. Dat komt omdat er honderden tips zijn binnengekomen.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft dinsdagochtend in de kamercommissie Justitie aangekondigd dat er meer speurders worden ingezet voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Er komt een nieuw onderzoeksplan en het onderzoeksteam wordt uitgebreid van elf naar dertig speurders.

Het is de tweede keer dat Geens extra mankracht inzet voor het onderzoek. In oktober vorig jaar werd het team van vijf politiemensen al versterkt met vijf extra speurders van de gerechtelijke federale politie. Daarnaast kwamen er ook vier speurders bij van het Comité P, dat toezicht houdt op politiediensten.

Honderden nieuwe tips 

De reden voor de nieuwe uitbreiding die Geens vanochtend heeft aangekondigd, is dat er de afgelopen maanden 800 tips over de Bende zijn binnengekomen. Daarvan zijn zo’n 470 tips ook effectief interessant. Tot hiertoe werden 120 van de 470 bruikbare tips onderzocht. De overige 350 tips zullen in de komende maanden bekeken worden. 

De procureurs en onderzoeksrechters zullen vandaag samenzitten om het volledige takenpakket van de extra speurders vast te leggen.