Justin Timberlake oogst kritiek om Prince-eerbetoon tijdens Super Bowl
Foto: Abacapress
Elk jaar wordt de Super Bowl onderbroken door een optreden van een bekende artiest. Tijdens de American Football-wedstrijd dit jaar, was popster Justin Timberlake aan de beurt.

Timberlake speelde in Minneapolis een aantal van zijn grootste hits, zoals Rock your body, SexyBack en Can't stop the feeling. Hij bracht ook een eerbetoon aan Prince, die in 2016 overleed. Daarvoor oogst hij veel kritiek. Timberlake liet een projectie van Prince opdraven. Velen dachten echter dat het een hologram was, een technologie waar de overleden zanger absoluut geen fan van was. Prince-drumster Sheila E. nam het op voor Timberlake.

Voor Timberlake was het de eerste halftime-show sinds 2004. Hij zong toen samen met Janet Jackson en ontblootte haar borst tijdens het befaamde Nipplegate-incident. Even werd er gespeculeerd dat Jackson mee zou zingen, maar die geruchten ontkrachtte ze zelf.

Artiesten die de Halftime Show van de Super Bowl eerder speelden, zijn onder meer Beyoncé, U2, Bruce Springsteen, Paul McCartney, The Rolling Stones en Prince.