Luc Redig trekt Groen
Foto: Sylvain Liekens
Ranstenaar Luc Redig (61) trekt net als zes jaar geleden de lijst Groen. Dat werd zondagnamiddag bekend gemaakt in het Broechemse Jeugdhuis Krejoel.

De lijsttrekker mikt op drie zetels. Dat is er één meer dan in deze legislatuur.

“We willen het Open Vld en CD&V beleid stoppen. Met een fractie van drie mensen kan je toch al meer op het beleid wegen. Die derde zetel hebben we vorige keer net niet gehaald maar nu zal het ons wel lukken. Op gebied van mobiliteit is er nagenoeg niets veranderd in de voorbije zes jaar. Als we deelnemen aan het nieuwe bestuur willen we graag een schepen van klimaat en een schepen voor zorg.”

Lijsttrekker Redig werkt in het Antwerpse Ecohuis waar hij verantwoordelijk is voor de publiekswerking. Bij de vorige verkiezing kreeg hij 195 voorkeursstemmen. De populairste Groen politica was toen Lotte Van Camp. Zij is ondertussen verhuisd en staat dus niet meer op de lijst. Haar broer Joris die jeugdconsulent is neemt haar plaats in. Andere namen die op de lijst komen zijn die van huidig gemeenteraadslid Kurt De Belder, Erik Gijsels en Annelies Creten. Voorzitter en voormalig schepen Dirk van Nimwegen wordt wellicht lijstduwer. Ook niet – partijleden zijn welkom.