Islamoloog Ramadan langer aangehouden
Foto: REUTERS

De Franse gerechtelijke diensten hebben donderdag de aanhouding van de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan verlengd. Ramadan wordt door twee vrouwen beschuldigd van verkrachting.

Dat heeft het Franse persbureau AFP vernomen. Ramadan is in de nasleep van de Weinstein-onthullingen verschillende keren in opspraak gekomen voor seksueel overschrijdend gedrag. In Frankrijk hebben twee vrouwen hem van verkrachting beschuldigd.

De eerste klacht werd in oktober vorig jaar ingediend door een vrouw die verklaart dat ze in 2012 in een hotel in Parijs werd verkracht. Enkele dagen later volgde een tweede klacht voor gelijkaardige feiten, die in 2009 in een hotel in Lyon zouden hebben plaatsgevonden.

De islamoloog werd woensdag in Parijs in voorlopige hechtenis genomen om ondervraagd te worden in het vooronderzoek naar de “verkrachting en vrijwillig gewelddadigheden”. Zijn aanhouding is intussen verlengd.

De universiteit van Oxford, waar Ramadan docent is, heeft de islamoloog na de beschuldigingen voorlopig op non-actief gezet.