Marc Sarreau snelste in Ster van Bessèges na massaspurt, vier Belgen in top tien
Foto: AFP

Marc Sarreau (FDJ) is de eerste leider in de 48e editie van de Ster van Bessèges (cat. 2.1). Na 162,5 kilometer van Bellegarde naar Baucaire (Gard) bleef de 24-jarige Fransman in een massasprint zijn landgenoten Thomas Boudat en Bryan Coquard voor. Met Sean De Bie (vijfde), Amaury Capiot (zesde), Jordi Warlop (achtste) en Kenny Dehaes (negende) eindigden vier Belgen in de top tien.

De vroege vlucht kwam op naam van drie renners, met daarbij twee Belgen. Milan Menten en Michael Dieleman hadden het gezelschap van de Spanjaard Aritz Bagües Kalparsoro. Maximaal reden ze een kleine vier minuten bonus bij elkaar, waarna het peloton in actie schoot. Vital Concept, voor Coquard, en AG2R, voor Rudy Barbier, organiseerden de achtervolging.

Pas op 5 kilometer van de finish werden de vroege vluchters gegrepen. In de sprintvoorbereiding kwam Guillaume Van Keirsbulck ten val en wat verder in de finale zouden ook zijn ploegmaten Timothy Dupont en Pieter Vanspeybrouck tegen de grond kletsen. Geen sprint voor Wanty-Groupe Gobert dus. Sarreau boekte zijn derde profzege, na ritten in de Ronde van Poitou Charentes (2.1) in 2015 en 2017.

Uitslag 1e rit:

1. Marc Sarreau (Fra/FDJ) in 3u46:10

2. Thomas Boudat (Fra)

3. Bryan Coquard (Fra)

4. Christophe Laporte (Fra)

5. Sean Bie

6. Amaury Capiot

7. Enrico Barbin (Ita)

8. Jordi Warlop

9. Kenny Dehaes

10. Romain Feillu (Fra)