Patser bereikt 100.000 Vlamingen
Foto: BELGA

Patser heeft met zijn openingsweek de kaap van 100.000 gerond. Dat is iets minder dan ‘Code 37 - de film’ en ‘Loft’.

‘Loft’ groeide uit tot de succesvolste Belgische film aller tijden toen hij tien jaar geleden 1.194.343 bezoekers haalde. ‘Patser’ opent vanaf 1 februari in Nederland, eind februari volgen Frankrijk en Franstalig België.

Paster deed onmiddellijk erg goed. Er gingen 82.000 bezoekers in vijf dagen tijd naar de film kijken. In 2015 lokte Black, de tweede film van het regisseursduo, in de eerste week zo’n 54.000 kijkers naar de bioscoop en klokte die uiteindelijk af op 200.000 bezoekers.

Extra beveiliging

Er was één incident bij de vertoning van Paster in Antwerpen. Daarop besloot Kinepolis om extra security in te schakelen in grote steden.’

Amerika

El Arbi en Fallah maken niet enkel Vlaanderen warm voor hun werk. De twee mogen Bad Boys For Life regisseren, de derde film in de succesvolle franchise met acteurs Will Smith en Michael Lawrence. Dat meldt alvast het managementbureau van het duo. Daarmee is het duo aan hun derde Amerikaanse project toe. Eerder mochten ze al een pilootaflevering regisseren van de series Snowfall en Scalped.