Poetin overtuigd dat bezoek Michel economie beide landen ten goede komt
Foto: Photo News

Premier Charles Michel heeft woensdagnamiddag de Russische president Vladimir Poetin ontmoet in diens residentie Novo-Ogariovo. ‘Uw bezoek zal de economie van onze beide landen ten goede komen’, zei de Kremlinleider bij de verwelkoming van zijn Belgische gast.

Premier Michel vertoeft sinds maandag in Rusland, waar hij gisteren al een ontmoeting had met premier Dmitri Medvedev. Vanmiddag werd hij ontvangen door president Poetin.

Poetin benadrukte voor aanvang van hun gesprek positief te staan tegenover de reis van de Belgische premier naar Rusland. Hij haalde ook de historische banden tussen de twee landen aan. ’Dit jaar zijn de diplomatieke relaties tussen Rusland en België 165 jaar oud’, zei hij.

Charles Michel pleitte van zijn kant voor een open dialoog. ‘Het is belangrijk om te praten over onderwerpen met een wederzijds belang, zoals veiligheid, de strijd tegen terrorisme en de toestand in het zuiden van de Europese Unie. Dat moet leiden tot een beter begrip van elkaars standpunten’, verklaarde hij. ‘De relaties tussen België en Rusland hebben hoogtes en laagtes gekend, maar we blijven altijd buren.’

De premier deelde nog mee dat hij met de Russische leider ook nieuwe partnerschappen wil bespreken, onder meer op economisch vlak.

Novo-Ogariovo is een uitgestrekt domein 30 kilometer ten westen van Moskou. De dagelijkse residentie van de president staat onder hoge bewaking van de beveiligingsdienst van de Russische federatie.