Van Poppel wint overtuigend eerste sprint in Ronde van Valencia, Roelandts mee op podium
Foto: rr

Danny Van Poppel heeft de eerste etappe in de Ronde van Valencia (2.1) gewonnen. Na 191,4 km van Oropesa del Mar naar Peniscola was de Nederlander van LottoNL-Jumbo overtuigend de snelste in de sprint: hij begon zelf van ver op kop en niemand kwam er nog over. Jürgen Roelandts (BMC) werd derde, Oliver Naesen (AG2R) knap achtste.

Na heel wat aanvalspogingen bij de start in Oropesa El Mar kreeg een groepje van vier na zo’n 10 kilometer de zegen van het peloton. Francesco Mancebo, Paul Ourselin, José Manuel Diaz en Ibai Salas kregen vijf minuten voorsprong, waarna LottoNL-Jumbo en EF Education First de wedstrijd onder controle namen. Op 10 kilometer van het einde werden de vluchters gegrepen, waarna de sprintvoorbereiding begon. Dat was niet naar de zin van Gianni Moscon. De Italiaan ging in het slot in de aanval en werd uiteindelijk pas op 400 meter gegrepen door het peloton, waarin enkele renners ten val kwamen. Van Poppel, perfect gepiloteerd door Gijs Van Hoecke, lanceerde zijn sprint van ver en boekte zijn dertiende profzege. 

In zijn eerste wedstrijd voor LottoNL-Jumbo bezorgde de 24-jarige Nederlander zijn nieuwe team ook meteen de eerste zege van het seizoen. En Van Poppel is zo ook de eerste leider in Valencia.

 

 

Uitslag:

1. Danny Van Poppel in 4u34’13”

2. Luka Mezgec z.t.

3. Jürgen Roelandts

4. Daniel McClay

5. Clement Venturini