Monopoly ontwikkelt versie speciaal voor valsspelers
Foto: Hasbro

Goed nieuws voor wie tijdens een spelletje Monopoly ooit geld uit de bank heeft gestolen of een sprongetje maakte om niet op iemands eigendom terecht te komen: spelletjesgigant Hasbro ontwikkelt een versie die net als doel heeft om je tegenstanders te bedotten.

Monopoly blijft zichzelf heruitvinden. Na talloze versies komt er nu een versie die erop gericht is om valsspelen aan te moedigen. ‘We besloten de klanten te geven wat ze wilden’, verklaart Jonathan Berkowitz van Hasbro aan nieuwssite Insider.

Hasbro België en Nederland bevestigt dat er een nieuwe versie ontwikkeld wordt, die normaal gezien ook in ons land verkocht zal worden. ‘Al kan er nog geen datum worden geplakt op wanneer het spel precies zal uitkomen’, meldt de klantendienst.

Wat is nu precies de bedoeling? Het doel van het spel en het spelverloop blijven hetzelfde. In het begin van het spel worden er echter ‘zeurkaarten’ op het spelbord geplaatst. Daarop staan verschillende opdrachten om vals te spelen. Als je een van die ‘opdrachten’ vervult, word je beloond (in cash of in bezit). Als je betrapt wordt, wacht er een straf (geld afgeven of een enkeltje gevangenis).

De opdrachten op de zeurkaarten zijn bijvoorbeeld: geld uit de bank stelen, extra geld nemen als je langs start passeert, een hotel wegnemen bij een concurrent of de gevangenis verlaten terwijl dat eigenlijk niet mag.

Verder maakt Hasbro het wel gemakkelijker om vals te spelen. Volgens Insider is dit het eerste spel waarbij er geen bank of bankier wordt aangeduid. ‘De bank’ wordt elke beurt doorgegeven aan de volgende speler.

Monopoly ontwikkelt versie speciaal voor valsspelers