Anne Chapelle herlanceert modehuis Poiret
Foto: © VRT - 2014 GERT VERBELEN

Anne Chapelle, de machtigste zakenvrouw in de Belgische modewereld, heeft een nieuwe uitdaging gevonden.

Begin maart zal alvast één defilé erg veel aandacht trekken tijdens de modeweek van Parijs: dat van het huis Paul Poiret. Een vergane glorie uit de vorige eeuw wordt nieuw leven ingeblazen met Zuid-Koreaans geld, een creatief talent met Chinese roots én een Belgische ceo: Anne Chapelle.

Sinds midden jaren 90 bewerkstelligde Chapelle mee het succes van het modehuis Ann Demeulemeester en bezorgde ze ook Haider Ackermann de nodige vleugels. Dit keer zet ze haar schouders onder het Huis Poiret. Ze kocht de naam van het oude modehuis dus niet zelf, maar wordt wel ceo van de firma: twee dagen per week zal ze in Parijs meewerken aan de herlancering van het modebedrijf dat begin twintigste eeuw als een van de invloedrijkste en meest visionaire van de wereld gold.

Sinds gisteren zijn zowel het Instagram-account als de website actief. Chapelle werd gevraagd voor de job door Chung Yoo-Kyung, de steenrijke kleindochter van de stichter van Samsung, die de merknaam Poiret in handen heeft. Ze zal samenwerken met creatief directeur Yiqing Yin. ‘Het gaat niet om het afstoffen van een oud huis’, aldus Chapelle. ‘We willen het vertalen naar vandaag.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in