Scène uit ‘Blind Getrouwd’ krijgt staartje
Foto: VTM

De federale politie onderzoekt of een stripper in het VTM-programma Blind Getrouwd afgelopen maandag de wet overtrad, door in een écht politie-uniform op te treden. ‘En dat is verboden’, zegt de federale politie.

In de aflevering organiseerden de vriendinnen van Lieve Vanoverschelde (28) een vrijgezellenfeest, met stripper Zino als hoofdattractie. Zino belde aan als agent. Eens binnen, ging het uniform uit.

Op zijn website pronkt Zino ook trots met zijn uniform: ‘Zino is de enige stripper in België die is uitgerust met een authentiek federaal politiekostuum’.

‘Het is ook echt’, bevestigde Zino gisteren aan de telefoon. Hij gebruikt het pak al jaren.

‘Nochtans is het dragen van een politie-uniform voor niet-politiemensen strafbaar’, zegt de federale politie. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor tv-series. ‘Maar zo’n verzoek staan we niet zomaar toe.’ De wet werd in 2013 verstrengd: er staan zware boetes op.

Volgens Zino trad hij al op op feestjes van politiemensen én een rechter, zonder dat iemand daar problemen over maakte. ‘Dit is entertainment. Ik ga er nooit mee op de openbare weg. Pas als ik ter plaatse ben, kleed ik me om.’