ING-België ziet winst dalen
Het logo van de bank bij de Belgische hoofdvestiging in Brussel. Foto: REUTERS

ING bleef vorig jaar groeien, maar de financiële groep boekte minder winst in België.

ING heeft vorig jaar 4,9 miljard euro winst gemaakt. Dat was 17 procent meer dan het jaar voordien. De bank wist ook bijna een miljoen nieuwe klanten te verwelkomen in alle landen waar het bedrijf actief is. ING had eind vorig jaar 37,4 miljoen klanten, waarvan 10,8 miljoen ING als hun voornaamste bank beschouwen.

In België werd vorig jaar wel minder verdiend. De winst voor belastingen zakte van 1,2 miljard euro naar 876 miljoen euro. Dat kwam doordat er veel kosten werden gemaakt voor de herstructureringen. Ook het lagerenteklimaat drukte de winst. ING moest ook gerechtskosten opzij zetten in verband met een dochter in Luxemburg.

Veel ING-medewerkers moesten solliciteren voor een nieuwe functie binnen de bank. Van hen kon 90 procent inderdaad een nieuwe functie aangeboden krijgen. In 70 procent ging het om de eerste keuze. Zoals bekend kunnen ING-personeelsleden van 55 jaar of ouder onder bepaalde voorwaarden thuis blijven met behoud van loon. Dat deden er vorig jaar 138, terwijl er 759 beslist hebben om voor 2021 van die regeling gebruik te maken. Daarnaast verlieten 448 mensen vrijwillig het bedrijf, en werden er 120 ontslagen. ING België had vorig jaar 9.655 mensen in dienst, ongeveer 550 minder dan een jaar eerder. Op termijn gaat het aantal personeelsleden nog verder naar beneden. Er werden trouwens ook 272 mensen aangeworven.

De activiteiten van ING bleven vorig jaar groeien, ook in ons land. Het uitstaande volume aan leningen steeg met 5 miljard euro tot 97 miljard euro, de deposito’s namen toe tot 99 miljard euro, 4 miljard meer dan een jaar eerder.