Gisteren kondigde VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck aan dat hij voortaan als vrouw door het leven gaat. VTM heeft beelden verspreid van haar eerste werkdag als vrouw op de nieuwsdienst.

In een persoonlijke boodschap, die ze na afloop van het zevenuurjournaal bij VTM Nieuws verspreidde, schrijft Bo Van Spilbeeck dat ze hormonen­therapie krijgt en dat er verscheidene ‘vervrouwelijkende ingrepen’ gepland zijn. Daarna pas komt ze terug op het scherm.

VTM heeft beelden verspreid van de eerste werkdag van Bo, het eerste schermgezicht dat van geslacht verandert. Ze is erg blij met de positieve reacties.

‘Ik was zenuwachtig', zei ze vanochtend op Joe. ‘Ik ben hier al maanden mee bezig. Het is dus vooral een bevrijdend gevoel dat ik het nu eindelijk openbaar gemaakt heb en kan gaan werken als de persoon wie ik ben.’

Op de werkvloer is Bo even welkom als Boudewijn dat was. ‘Ik was zo blij dat ik van mijn werkgevers de garantie kreeg dat ik mocht blijven', aldus Bo. ‘Het allerbelangrijkste is dat ik als vrouw gewoon hetzelfde werk kan doen en dat de kijkers dat ook even geloofwaardig zullen vinden.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig