Slachtoffers eisen 600 miljoen dollar van stad New York
In oktober 2017 reed een man een fietspad op met een bestelwagen. Foto: AP

De slachtoffers van de terreuraanslag in oktober 2017 in New York hebben een aanklacht ingediend tegen de stad en eisen een schadevergoeding van meer dan 600 miljoen dollar (486 miljoen euro).

De familie van het Belgische slachtoffer eist 30 miljoen dollar (24 miljoen euro). Dat schrijft The New York Post maandag.

De aanslag vond plaats op 31 oktober 2017 in Manhattan. De 29-jarige Oezbeek Sayfullo Saipov reed met een lichte vrachtwagen in op een fiets- en voetgangerszone in Manhattan. De man, die sinds 2010 in New Jersey woonde en vader is van drie, overleefde de aanslag en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De aanslag zou in naam van Islamitische Staat (IS) uitgevoerd zijn.

Bij de aanslag kwam ook de 31-jarige Anne-Laure Decadt uit Staden om het leven. De Belgische vrouw was samen met haar twee zussen en moeder op citytrip in New York, toen ze op de fiets werd aangereden door de terrorist.

De slachtoffers en hun families hebben de stad New York aangeklaagd. The New York Post schrijft maandag dat de slachtoffers ervan overtuigd zijn dat de autoriteiten zich er goed van bewust waren dat het gebied kwetsbaar was voor een incident en er niets aan deden.