Alle winkels Carrefour heropenen de deuren
Foto: EPA-EFE

De twee winkels van Carrefour die na het nieuws van de herstructurering nog steeds gesloten zijn, zullen in de loop van de week de deuren opnieuw openen. Dat meldt de Franstalige christelijke bediendebond CNE.

Het gaat om de vestigingen Belle-Ile (Luik), Haine-Saint-Pierre (La Louvière) en Zinnik (Soignies). CNE ontmoette maandag werknemers van Carrefour. De vakbond blijft vastberaden, klinkt het, maar de drie winkels zullen deze week opnieuw opengaan.

Zaterdag waren nog zestien winkels, bijna allemaal hypermarkten, gesloten. Het ging onder meer om de hypermarkt in Genk die met sluiting bedreigd wordt, en verschillende winkels in het Brusselse.

Eerder meldde CNE dat de winkel in Haine-Saint-Pierre nog tot woensdag de deuren gesloten zou kunnen houden.

Herstructurering

De directie van Carrefour maakte vorige week op een bijzondere ondernemingsraad bekend dat er een herstructurering komt in het Belgische netwerk, die gevolgen kan hebben voor maximaal 1.233 werknemers. Het gaat om 1.053 personeelsleden van de hypermarkten en 180 op de hoofdzetel van Carrefour in Evere. Twee hypermarkten, in Genk en Luik, zouden worden gesloten. Andere winkels moeten inkrimpen.

De herstructurering is volgens Carrefour noodzakelijk om de kosten te drukken en te kunnen investeren in e-commerce, bio-producten, verse producten en huismerken.

De Belgische vakbonden en het personeel van Carrefour hebben in het verleden al grote schokken te verwerken gekregen. De grootste klap was de ontslagronde in september 1993. Toen maakten de Super-GB en Maxi-GB, de voorloper van Carrefour Belgium, bekend dat er 3.600 jobs zouden verdwijnen in ons land.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig