Arctic Monkeys komt naar Rock Werchter
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP

De Britse band Arctic Monkeys zal op 8 juli op het podium van Rock Werchter staan. Dat heeft het muziekfestival zelf bekendgemaakt.

Fans die de rockband online volgen, zagen twee weken geleden al een hint naar Rock Werchter in een story op het Instagramaccount van de band. In het filmpje kwamen allerlei getallen voorbij die gerelateerd zouden kunnen zijn aan data van festivals. Al was de conclusie toen wel verkeerdelijk dat de Arctic Monkeys op 6 juli naar Werchter zouden afzakken, terwijl de officieel gecommuniceerde datum van maandag 8 juli is.

Van 2014 is het geleden dat we Arctic Monkeys, de Britse rockband van frontman Alex Turner, nog in ons land aan het werk konden zien. Toen waren ze met een uitstekende vijfde plaat onder de arm headliner op Rock Werchter.

Eerder voegde de organisatie al enkele andere bekenden toe aan de affiche, zoals Queens Of The Stone Age, Gorillaz, The Script, Pearl Jam, Jack White, Khalid, Fleet Foxes, Nick Cave & The Bad Seeds, Snow Patrol, London Grammar en Petit Biscuit.

Het festival vindt naar jaarlijkse gewoonte plaats in Werchter en duurt van 5 tot 8 juli.