Van der Poel kent ploeggenoten voor WK, Vos en De Jong starten ondanks ziekte toch bij vrouwen
Foto: BELGA

Nederlands bondscoach Gerben de Knegt heeft zondag zijn selectie voor het WK veldrijden, van volgend weekend, in eigen land in Valkenburg bekendgemaakt. Speerpunt Mathieu van der Poel krijgt bij de mannen het gezelschap van Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel en Stan Godrie. Bij de vrouwen zijn Marianne Vos en Thalita de Jong er ondanks gezondheidsproblemen bij.

De Knegt heeft Vos en De Jong, die beiden kwakkelden met hun gezondheid, opgenomen in het vijftal dat Nederland vertegenwoordigt. Zevenvoudig wereldkampioene Vos nam rust nadat ze rond oud en nieuw werd gehinderd door een aanhoudende verkoudheid. Gevreesd werd dat ze niet op tijd fit zou zijn voor het WK, maar bij haar rentree in Hoogerheide eindigde de Brabantse als vierde. De Jong, wereldkampioene in 2016, kende een jaar vol blessureleed en reed de afgelopen weken slechts een paar veldritten. De Nederlandse vrouwenploeg bestaat verder uit nationaal kampioene Lucinda Brand, Maud Kaptheijns en Annemarie Worst.

“Mathieu van der Poel heeft vandaag in Hoogerheide nogmaals bewezen dat hij klaar is voor het WK”, verklaarde De Knegt. “Ook zijn broer David laat zien dat zijn vorm uitstekend is. Lars van der Haar en Corné van Kessel hebben na een mindere dag in Nommay revanche genomen en getoond klaar te zijn voor het WK in eigen land.”

Van der Poel kent ploeggenoten voor WK, Vos en De Jong starten ondanks ziekte toch bij vrouwen
Marianne Vos tijdens de Wereldbekermanche in Hoogerheide. Foto: Photo News

Ook over zijn vrouwenselectie is De Knegt tevreden. “Marianne Vos heeft vandaag haar klasse getoond en zal deze week de laatste puntjes op de i zetten. Ik ben ook blij dat Thalita de Jong weer fit is. Een voormalig wereldkampioene is zeker een versterking van de selectie. We kunnen met deze selectie volgende week zeker meedoen voor het podium.”