Neuville ziet aanvalslust beloond met 5e plaats: “Al bij al een goede rally”
Foto: Photo News

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn na een knappe inhaalrace als 5e geëindigd in de Rally van Monte Carlo, de 1e van in totaal 13 rally’s die meetellen voor het wereldkampioenschap. Dankzij de tweede tijd in de powerstage scoort de Oostkantonner 4 extra WK punten. In de WK-tussenstand staat Neuville op de 5e plaats op 12 punten van WK-leider Sébastien Ogier.

“Alles bij elkaar genomen hebben we een goede rally gereden”, liet Thierry Neuville na afloop optekenen. “Donderdagavond verloren we in de sneeuw 4 minuten. Ik ben daar in de fout gegaan en heb me bij de teamleiding en mecaniciens geëxcuseerd. Nadien zijn we beginnen terug te vechten met als doel zoveel mogelijk plaatsen goed te maken. Vandaag hebben we nog eens twee plaatsen kunnen opschuiven wat aantoont dat je er altijd vol moet voor blijven gaan. Zonder de lekke band van vrijdagochtend en de zeer moeilijke omstandigheden van zaterdagochtend was het podium zelfs nog mogelijk geweest. Dat is de Monte Carlo. Ik wil iedereen van het team bedanken voor hun werk in zeer moeilijke omstandigheden. Laat ons samen vooruitkijken naar Zweden.”

Debutant De Mevius verrast

Guillaume de Mevius en zijn corijder Louis Louka (Peugeot 208 T16) hebben hun debuut in het WK rally niet gemist. Het duo eindigde op de 13e plaats algemeen, de 2e in WRC2. Een onverhoopt resultaat van de Belg die deel uitmaakt van het RACB team.

Neuville ziet aanvalslust beloond met 5e plaats: “Al bij al een goede rally”
Foto: BELGAONTHESPOT

De opdracht die de Mevius voor de start van de Monte Carlo meekreeg was niet simpel. De rally uitrijden zonder fouten maken en ervaring op doen. De Belg verraste vriend en vijand door 13e te eindigen. “Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd”, glimlachte de jonge piloot. “De balans is positief. Dit was mijn 4e wedstrijd met de Peugeot 208 T16 R5, mijn eerste in het WK. We zijn 4 dagen foutloos gebleven, eindigen 13e en als toetje 2e in de WRC2. Dit is onverhoopt. In de powerstage heb ik me echt geamuseerd. Wat een rally. Straks keren we terug naar België waar we eind februari deelnemen aan de Rally van Haspengouw. In België wil ik me in de strijd voor het podium mengen. Maar eerst nog even genieten in Monaco.”