Belgisch café uitgeroepen tot beste ter wereld
In de Verzekering tegen de Grote Dorst Foto: Dieter Hautman

Café ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit Eizeringen (Lennik) in Vlaams-Brabant is door de internationale bierwebsite RateBeer verkozen tot beste bierbestemming ter wereld.

‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ was eerder al verkozen tot beste café ter wereld, maar is naast beste café nu ook uitgeroepen tot beste bierstemming wereldwijd. Restaurant Akkurat uit Stockholm, het beste bierrestaurant ter wereld, voerde de voorbije jaren die wereldranglijst aan, en zakt nu naar de tweede plaats.

Het café van Kurt Panneels is enkel open op zondagen van 10 tot 20 uur, en na begrafenissen. Met een selectie van meer dan 250 bieren is het vooral gespecialiseerd in bieren van het Pajottenenland, en dan vooral geuze, lambiek en oude kriek.

In de top twintig staan nog verschillende andere Belgische bierbestemmingen: op de 6de plaats staat Kulminator in Antwerpen, op 13 De Heeren van Liedekercke in Denderleeuw, op 14 Het Oude Schooltje in Oostvleteren en op twintig brouwerij Cantillon in Brussel.

De RateBeer Awards worden sinds 2002 jaarlijks uitgereikt. Ze geven de prestaties weer van voorbije 12 maanden van de beste actoren in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. De RateBeer-databank telt inmiddels miljoenen recensies over meer dan 470.000 bieren van ruim 26.000 brouwerijen.