Generale WK-repetitie: niemand doet Van der Poel wat, Van Aert op niveau in Hoogerheide
Foto: Photo News

Mathieu van der Poel heeft zijn favorietenstatus voor het WK volgend weekend in Valkenburg nog maar eens kracht bijgezet. De Nederlander reed voor eigen volk in Hoogerheide van start tot finish aan de leiding. Wout van Aert was een goede tweede. Opvallend: Kevin Pauwels liet vier Belgische WK-gangers achter zich.

Een jaar geleden leverde Hoogerheide een vreemd resultaat op: Wout van Aert startte niet om zijn overbelaste knie te sparen, Mathieu van der Poel had er net een zware stage opzitten en kwam in het stuk niet voor. Van der Haar won, voor Tom Meeusen en Corné van Kessel.

Geen van die drie kwam er deze keer aan te pas. Van der Poel tekende voor een kanonstart en reed al meteen weg van de concurrentie. Wout van Aert had zijn start een beetje gemist. Van der Poel keek niet om en passeerde na een volle ronde de finish met negen seconden voorsprong op het duo Sweeck-Vanthourenhout, Wout van Aert volgde nog iets verder.

Van Aert nestelde zich al snel op de tweede plaats en reed vanaf de derde ronde haast even snel als zijn Nederlandse opponent. De kloof werd zelden groter dan twintig seconden, zowel Van Aert als Van der Poel hielden het tempo lekker strak, Van Aert werkte zijn slotrondes een fractie sneller af dan zijn Nederlandse opponent. Hoopgevend? Van Aert zal er zich alvast aan vastklampen. De rest van het deelnemersveld keek er van ver naar.

Van die concurrenten lieten Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout de beste indruk met Vanthourenhout uiteindelijk als beste. Opvallend was de afwezigheid van de jongens van Telenet-Fidea in de kop van de wedstrijd. Toon Aerts was op een zevende plaats de beste van de Nys-boys, de geviseerde Kevin Pauwels finishte vijfde en liet vier WK-gangers achter zich.

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel (Ned) 2. Wout van Aert 3. Michael Vanthourenhout 4. Laurens Sweeck 5. Kevin Pauwels 6. Tim Merlier 7. Toon Aerts