Desert Classic Dubai - Thomas Detry beste landgenoot, Chinees Li wint
Li en McIlroy. Foto: AFP

Thomas Detry is op plaats 22 de beste Belg geworden op het Dubai Desert Classic golftoernooi (EPGA/2,7 miljoen euro), dat plaatsvond op de Emirates golfbaan in de golfstaat Dubai. Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts werden respectievelijk 32e en 51e.

Detry, die na de derde ronde op een gedeelde 15de plaats stond, begon slecht aan zijn laatste achttien holes. Zo moest de 25-jarige Brusselaar op zijn eerste negen holes vier bogeys incasseren. Detry lukte echter een fraaie inhaalrace. Zo putte hij nog birdies weg op de holes tien, dertien, veertien, zeventien en achttien waarmee hij zijn ronde afwerkte in één onder par (71 slagen). Desondanks moest Detry nog zeven plaatsen inleveren.

Thomas Pieters, die voor de aanvang van zijn laatste ronde op een gedeelde 55ste plaats stond, lukte een sterke laatste ronde van vijf onder par en dit na zes birdies en één bogey. De 26-jarige Antwerpenaar maakte 23 plaatsen winst en sloot het toernooi af op een gedeelde 32ste plaats.

Colsaerts nam net als Detry een slechte start met vier bogeys op de eerste zestien holes. Op de laatste twee holes putte hij nog twee birdies weg waarmee hij echter niet verder kwam dan 74 slagen. Met zijn totaalscore van 279 slagen zakte hij naar de 51ste plaats.

De overwinning was voor de 22-jarige Chinees Haotong Li, die dankzij een ultieme ronde van 69 slagen zijn totaalscore op 265 slagen bracht, 23 onder par, wat meteen goed was voor een nieuw toernooirecord. De 2016 China Open-winnaar was hiermee één slag beter af de Noord-Ier Rory McIlroy, de voormalige nummer één van de wereld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig