Mister Honderd Procent: Duitser pakt tweede sprintzege in tweede wedstrijd van het seizoen
Degenkolb won dit seizoen al twee keer. Foto: Photo News

John Degenkolb heeft de Trofeo Palma (Spa/1.1) gewonnen. De Duitser van Trek-Segafredo sprintte na honderdzestig kilometer naar de zege in Palma voor de Slovaak Erik Baska en de Nederlander Coen Vermeltfoort. Eerder pakte hij ook de overwinning in de eerste Trofeo van de Challenge Mallorca.

Zes renners kleurden de wedstrijd en schoven mee in de vroege vlucht: Ibai Salas (Burgos - BH), Fabricio Ferrari (Caja Rural - RGA), Txomin Juaristi (Fundación Euskadi), Enrico Logica (Biesse Carrera Gavardo), Viktor Filutas (Pannon Cycling Team) en Julio Alberto Amores (Vitus Pro Cycling). Het peloton gunde hen een bonus van ruim vijf minuten, waarna Trek-Segafredo en Lotto Soudal de wedstrijd in handen namen.

Op de beklimming van de Coll des Tords werden de vluchters gegrepen, in de laatste 35 km bereidde het peloton zich voor op een massasprint. Lotto Soudal effende het pad voor Moreno Hofland, maar op 10 km van het eind kreeg die af te rekenen met een lekke band. Hij wist weliswaar op 5 km van het eind nog aan te sluiten, maar zou er in de sprint niet meer aan te pas komen.

In die sprint stond geen maat op Degenkolb, die zijn tweede bloemen van het seizoen pakte in zijn tweede wedstrijd van het jaar.