Eli Iserbyt is klaar voor het WK en wint WB-cross in Hoogerheide
Foto: BELGA

Eli Iserbyt heeft de Wereldbekermanche in Hoogerheide bij de beloften op zijn palmares gebracht. De Europese kampioen reed van start tot finish op kop en haalde het voor Thomas Pidcock en Joris Nieuwenhuis. De eindzege, die al bekend was sinds de Wereldbeker in Heusden-Zolder, gaat naar de Brit Pidcock.

Een valpartij bij de start schrikte het peloton op in Hoogerheide. Pidcock schoot uit zijn pedaal en sloeg tegen de grond waarna hij aan een lange inhaalrace, vanuit 35e positie, moest beginnen. Eli Iserbyt had de dans ontsprongen en slaagde er al snel in een kloofje te slaan. De Nederlander Sieben Wouters pruttelde nog even tegen, maar al snel was de Europese kampioen alleen op pad.

Pidcock, winnaar van de manches in Koksijde, Bogens, Namen en Heusden-Zolder, schoof intussen ronde na ronde op. Hij zou tot op 20 seconden van Iserbyt naderen, maar het kloofje kon niet meer gedicht worden. De zege voor Iserbyt dus, zijn tweede na ook winst in Zeven. “Het doet wel deugd om vlak voor het WK een overwinning te pakken”, aldus de kopman van Marlux-Bingoal. “Zeker na mijn gesukkel van de vorige twee weken en dan tank je wel vertrouwen met zo’n zege een week voor het WK.”

Iserbyt nam vorige week niet deel aan de Wereldbeker in Nommay, maar koos voor een laatste stage in Spanje met het oog op het WK. Daar strandde hij zondag zonder bagage en zonder fiets. “Het zorgde uiteindelijk toch voor redelijk wat gedoe, maar gelukkig had ik mijn fiets terug dinsdagmiddag. Maandag kreeg ik de fiets te leen van iemand in Calpe waarvoor ik heel dankbaar ben en heb ik twee uurtjes kunnen trainen en dan ook nog een uurtje gelopen. Al bij al kostte het me niet te veel trainingstijd, maar het was wel een beetje vervelend. Je mist een beetje rust door zo’n gedoe, maar voor de rest heb ik me daar perfect kunnen voorbereiden en voel ik me klaar voor het WK.”

Eli Iserbyt is klaar voor het WK en wint WB-cross in Hoogerheide
Foto: BELGA