Weyts wil file aanpakken met ‘slimme ingrepen’
Themabeeld Foto: AP

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) pakte de afgelopen twee jaar al elf afritten aan om de file te laten afnemen. Dit jaar zullen er nog zestien nieuwe werken worden opgestart. ‘Een afrit mag geen flessenhals zijn’, zei Weyts eerder al.

De werken van de laatste twee jaar zijn niet onverdeeld positief. Op twee plekken nam de file toe. Daar wordt het probleem opnieuw onderzocht.

Op vijf snelwegafritten is het fileprobleem volledig opgelost, op twee plekken is de file verminderd. Op de E19 Rumst en de R1 Wilrijk is er sprake van een status quo.

‘In zeven van de elf gevallen hebben “slimme ingrepen” geleid tot een vermindering van de file. We gaan op datzelfde spoor door’, zegt Weyts aan VTM. De komende jaren zal Weyts inzetten op een betere lichtenregeling of een rotonde voor een betere doorstroming van het verkeer.

Meer file

Op de E40 in Aalst en de E40 in Beernem richting Brussel nam de file toe na de ingrepen. In Beernem staat er zelfs bijna dubbel zoveel file als voor de ingreep. Voor deze plekken zal een nieuw onderzoek gevoerd worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig