Belgisch toptalent pakt knappe tweede plaats op Ironman 70.3 in Zuid-Afrika
Foto: VDB

Kenneth Vandendriessche is tweede geëindigd op de Ironman 70.3 in Zuid-Afrika. De 26-jarige West-Vlaming van het Belgische Itzu Tri Team (van coach Luc Van Lierde, red.) moest na 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen enkel Matt Trautman laten voorgaan. De Duitsers liep na 4u09’18” over de meet, Vandendriessche volgde 1’54” later. De derde plaats was voor Evert Scheltinga in 4u12’12”.

Vandendriessche is een Belgische toptalent op de middellange afstand en moet op termijn uitgroeien tot een wereldtopper op de lange afstand. Met zijn tweede plaats in Zuid-Afrika start hij met een veelbelovende prestatie aan zijn seizoen. Bovendien vindt in september het WK 70.3 op hetzelfde parcours plaats. De tegenstand zal dan wel sterker zijn, maar Vandendriessche heeft nu al laten zien dat ze rekening met hem moeten houden.

Bij de vrouwen leek de Britse Emma Paillant van het BelgischeBMC-Vifit Sport Team op weg naar de zege, maar de Zuid-Afrikaanse Jeanni Seymour was net iets sterker en bleef haar nipt voor. De Spaanse Judith Corachan (4u44’24”) vervolledigde het podium.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig